31 Οκτωβρίου 2012Δράσειςadmin 0 Σχόλια

ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΑΤΗ ΑΡΡΩΣΤΙΑ.
ΓΙΑ ΣΕΝΑ;
ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΤΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ

Δεν ήξερα τι είναι τα ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ…. Τι να κάνω αφού ο ίδιος ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ;

Σκέφτομαι πως Θέλει ΑΛΛΑ δεν μπορεί… Τι μπορώ να του πω ΕΓΩ;  Μήπως με την συμπεριφορά μου δεν ΒΟΗΘΑΩ;  Δεν θέλω να το ΜΑΘΟΥΝ άλλοι… Μήπως ΦΤΑΙΩ εγώ;  Καμιά φορά του δίνω ΧΡΗΜΑΤΑ;  Με πιέζει, μου ΦΩΝΑΖΕΙ.. Φταίει, ΠΑΝΤΑ έτσι ήταν ;  ΈΜΟΙΑΣΕ στον….. Πανικοβάλλομαι όταν έχει ΣΤΕΡΗΤΙΚΑ ..Τον ΛΥΠΑΜΑΙ…

Είμαι ΜΟΝΗ…ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ….
ΦΟΒΑΜΑΙ μην ΠΕΘΑΝΕΙ…
ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ;

Καθώς η οικονομική κρίση θα βαθαίνει, οι επιπτώσεις για τους χρήστες ουσιών και τις οικογένειες τους θα είναι πολλαπλές, τόσο στον ίδιο τον χρήστη όσο και στο ευρύτερο οικογενειακό και φιλικό του περιβάλλον. Οι χρήστες αποτελούν μια ευάλωτη κοινωνική ομάδα οι οποίοι, λόγω της εξάρτησής τους, επιβαρύνονται με πολλά προβλήματα υγειάς, πολλαπλάσια θνησιμότητα από τον γενικό πληθυσμό, προβλήματα στέγης, ανεργίας, διαταραγμένων οικογενειακών  και κοινωνικών σχέσεων, προβλήματα εμπλοκής με τον νόμο κ.α.

Το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον ενός εξαρτημένου μπορεί, μέσα από τον δικό της ρόλο, να κινητοποιήσει τον χρήστη για αλλαγή μέσω της θεραπείας απεξάρτησης, ή ασυνείδητα, πολλές φορές, να συμβάλει στην συντήρηση του προβλήματος διευκολύνοντας τον εξαρτημένο να παραμένει παθητικός στο πρόβλημα του. Μέσα σε δύσκολες συνθήκες το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του χρήστη θα πρέπει να αποφασίσει εάν θα μείνει παρατηρητής στον θάνατο ή θα συμβάλει ενεργά στην κατεύθυνση για ζωή.

Το ΚΕΘΕΑ MOSAIC διοργανώνει ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ και ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ για τους γονείς, τα αδέρφια, τους συντρόφους αλλά και τους φίλους εξαρτημένων οι οποίοι θέλουν να βοηθήσουν το εξαρτημένο άνθρωπο. Συμμετέχοντας σε αυτό το σεμινάριο τα μέλη της ομάδας  θα είναι σε θέση να κατανοήσουν καλυτέρα το πρόβλημα της εξάρτησης και τον τρόπο αντιμετώπισης του μέσω της θεραπείας απεξάρτησης.

Ελάτε να δούμε τι σημαίνει “ κάνω” χρήση ναρκωτικών ουσιών και πως η χρήση επηρεάζει τον εξαρτημένο και τους ανθρώπους γύρω του. Να κατανοήσουμε αλήθειες και μύθους γύρω από τον  τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος.

Στα σεμινάρια θα δοθεί η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να απαντήσουν σε ερωτηματικά που έχουν, να μοιρασθούν συναισθήματα και σκέψεις που πιθανά να μπλοκάρουν τόσο τους ίδιους όσο και την συμπεριφορά τους απέναντι στους χρήστες. Θα εστιάσουμε στην δυνατότητα να κατανοήσουν πως τα ναρκωτικά δεν είναι ανίατη αρρώστια, αλλά μπορεί να μετατραπεί, εάν δεν γνωρίζουν  τον τρόπο αντιμετώπισης του.

Τα σεμινάρια θα διεξαχθούν στο ΚΕΘΕΑ MOSAIC στην Αθήνα, Μαγνησίας 28 και Ζολιώτη 2, Άγιος Παντελεήμονας. Πρόκειται για ένα διήμερο σεμινάριο που θα γίνει στις  8 και 9 Μαρτίου  από τις 17:00 μμ έως και 20:00μμ.

Το  ΚΕΘΕΑ MOSAIC είναι μια Μονάδα του εθνικού δίκτυο υπηρεσιών του Κέντρου Θεραπείας  Εξαρτημένων Ατόμων  ( ΚΕΘΕΑ) το οποίο από το 1983 προσφέρει υπηρεσίες Πρόληψης και Θεραπείας απεξάρτησης στην Ελλάδα.

Το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων – ΚΕΘΕΑ MOSAIC – λειτουργεί από το 2003 Μονάδα Υποστήριξης για μετανάστες και πρόσφυγες που ζουν στην Ελλάδα και αντιμετωπίζουν πρόβλημα εξάρτησης από την χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Για την συμμετοχή σας στο σεμινάριο θα χρειασθεί να επικοινωνήσετε μαζί μας και να δηλώσετε την συμμετοχή σας καθώς υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός συμμετεχόντων.

Είμαστε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία.

Οι υπηρεσίες είναι δωρεάν

Έλσα  Καλαμπάκα /Θεραπευτικό Προσωπικό- Συμβουλευτική Οικογένειας

ΚΕΘΕΑ Mosaic

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 8257164/ 8256944

════════════════
<!--:EL-->Άνθρωποι σε κρίση<!--:-->

Άνθρωποι σε κρίση

Αν ζεις μακριά από την πατρίδα σου, μόνος ή με την οικογένειά σου και κάτι σε δυσκολεύει, αντιμετωπίζεις κατ [...]

<!--:EL-->Πρώην χρήστες<!--:-->

Πρώην χρήστες

Αν ήσουν χρήστης ναρκωτικών ουσιών και Αλκοόλ και κατάφερες μόνος σου, να σταματήσεις την χρήση για [...]

<!--:EL-->Χρήστες ουσιών<!--:-->

Χρήστες ουσιών

Αν είσαι χρήστης ναρκωτικών ουσιών ( χασίς, ηρωίνη, κοκαΐνη, χάπια, κ.α) και αλκοόλ και θεωρείς πως η αρχική « [...]

<!--:EL-->Οικογένεια-Φίλοι<!--:-->

Οικογένεια-Φίλοι

Αν είσαι γονιός, αδελφός, σύζυγος, σύντροφος, φίλος ή ακόμα και συγκάτοικος  κάποιου ανθρώπου που κάνει χρήση  [...]

<!--:EL-->Μεικτοί Γάμοι<!--:-->

Μεικτοί Γάμοι

Συχνά το διαφορετικό, είναι αιτία έρωτα και «συνάντησης» με τον άλλον, ένωση ανθρώπων  που οδηγεί σε σχέση ή σ [...]

<!--:EL-->Νέοι<!--:-->

Νέοι

Αν είσαι νέος πάνω από 16 χρονών, είσαι μπερδεμένος, νιώθεις ότι ζεις ανάμεσα σε δυο κουλτούρες, αν θέλεις να  [...]

Uses wordpress plugins developed by www.wpdevelop.com